Τρίτη 19 Μαΐου 2020

«Προοπτική Ζωής» κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στην Καλλιθέα.


Ο επικεφαλής ,οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής»  Κώστας Ασκούνης, τιμώντας την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου ,κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο «Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού » στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.




Καθώς  και δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης :

101 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Στις 19 Μαϊου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και μαζί με τον δήμιο Τοπάλ Οσμάν, οργανώνουν τις συστηματικές διώξεις των Ελλήνων του Πόντου, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το 1916, και οδήγησαν στο σφαγιασμό 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

Η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας και μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην παγκόσμια ιστορία.
Σήμερα, η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το 40% της Κύπρου, ενώ συνεχίζει να αμφισβητεί, με κάθε μέσο, την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας.

Το αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, τόσο από τη Διεθνή Κοινότητα, όσο και από την Τουρκία, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών Ελλάδας και Τουρκίας.


«Προοπτική Ζωής»  Κώστας Ασκούνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου